Toeval bestaat niet. Maar daar ben ik al heel lang van overtuigd.
“Kling!” Nieuwsgierig open ik mijn mailbox. De VPRO maakt me attent op
Maartens Moestuin, een programma van Maarten t Hart dat vandaag begint.
Onderwerp is Rode Kool met Appeltjes. Gadverdarrie.
Begrijp me goed, rode-kool-met-appeltjes is heerlijk. Zelfgemaakt met
een uitje erin dat er als een stekelvarkentje uitziet met zijn
kruidnagels. Laurierblaadje, goudreinetten.. heerlijk! Wat is er dan
toch mis aan?
De ijskast stonk. Naar ui. Ik overal zoeken, geen ui
te bekennen. Wie legt er nou ook een ui in de koelkast, ik niet. Elke
keer dat ik de deur opende om melk voor de koffie te pakken leek de
stank wel erger te worden. Ik moest nu toch een heus onderzoek gaan
starten. Na de diverse planken en laden geïnspecteerd te hebben viel
mijn blik op een aangebroken pot rode-kool-met-appeltjes. Ik voelde aan
de deksel. Stijf zat die tegen de glasrand geplakt. Ik rook eraan.
Gadverdarrie..ui!! Nooit eet ik potgroenten, maar vanwege mijn
ziekenhuisopname had ik even niets in huis behalve heerlijke
lamskarbonaadjes. De laatsten smaakten heerlijk, de donkerroodbruine
prut op mijn bord was daarentegen te zoet en te vies. Ik schoof het aan
de kant. De pot verdween in de koelkast - want eten weggooien doe je
domweg niet - en bleef daar een paar dagen staan. De pot nam mijn
koelkast vervolgens over. Was meneer Hak de boosdoener? Of was ik het
zelf? Nee, ik ben ervan overtuigd dat het de firma “Goedland” was.
Direct uit de pot was het al niet te eten en dat is klaarblijkelijk
alleen maar erger geworden.
Ik zal ze mailen dat ze vanavond naar Maarten moeten kijken. Wordt het misschien nog eens wat met hun rode kool product.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten